Termékleírás
Magyarországon immár 7 éve hivatalos képviseletként, Laica termékeinkre 2 éves garanciát vállalunk! Természetes módon, hosszabb időre szeretnéd tartósítani az ételeidet, a gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat, minőségromlás nélkül? A vákuumcsomagolás kevésbé ismert módszer, de talán a leghatékonyabb eljárás az ilyen jellegű "problémák" megoldására. Ez a modern élelmiszer-csomagoló - amikor elkezded használni - kiszorítja a zsákba található levegőt és egy tartályban helyezi el majd tömíti a zsákot. A vákuumcsomagolás mára már a modern tartósítási technológia egyik legkiemelkedőbb megoldása, amely mindössze annyiból áll, hogy a tárolási zacskót/fóliát légmentessé teszi, majd hermetikusan lezárja. A vákuumcsomagolóval megfelelően vákuumcsomagolt étel szavatossági ideje nagymértékben megnövekszik, és néhány hét, sőt hónap is lehet, szemben a csomagolatlan ételek néhány napos eltarthatóságával. Kézi vákuumcsomagolás:
A készüléket lehet puha és törékeny ételekhez is használni, mint például az eper, más erdei gyümölcsök, vékony kenyérrúd, zöldségek, hal…stb.
Az automatikus teljes levegőkiszívás hajlamos ezeket az ételeket összenyomni, és így megrongálni őket. Folyadékok vákuumos csomagolása:
Ahhoz, hogy folyadékot tudj vákuumosan becsomagolni, előzőleg le kell a folyadékot fagyasztani. A folyadékot tedd megfelelő tárolóba, majd a mélyhűtőbe 12-18 órára, majd vedd ki, és tedd be egy zacskóba. Lezáró funkció:
Ezzel a készülékkel úgyis le tudsz zárni egy zacskót, hogy előzőleg nem szívtad ki belőle a levegőt. Funkciók
  • ON/OFF nyomógomb
  • Lezáró nyomógomb
  • Vákuum nyomógomb
  • Figyelmeztető világítás
  • Lezárószalag
  • Szívókamra
  • Folyadékgyűjtő tartály
  • Lezárás
  • Fedél
  • Lezárás tömítése
  • Fedélnyitó nyomógombok
  • Zárókarok
  • A folyadékgyűjtő tartály zárókarja
  • Tömlőcsatlakozó a tárolókhoz
Hogyan és miért érdemes vákuumfóliázni az ételeidet? Az élelmiszerek kémiai és mikrobiológiai reakciók miatt romlásnak indulhatnak, ha fennáll a levegő, a magas hőmérséklet, a nedvesség, a különböző enzimek működésének behatása, illetve mikroorganizmusok bejutásának, valamint bogarak, rovarok behatolásának lehetősége.
A romlást elősegítő egyik fő ok a levegőben található oxigén, amely hozzájárul az ételeid tápértékének, illatának, zamatának, és más egyéb jellemző tulajdonságainak elvesztéséhez és a emiatt az étel fogyaszthatatlanná válik. Az oxigén eltávolításával olyan mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumé vagy a gombáé, megakadályozható, és ez által az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik (a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeidnek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is).

Vákuumcsomagolás esetében az élelmiszer – gáz át nem eresztő speciális vákuumcsomagolásra kifejlesztet - csomagolóba kerül. A csomagolóeszközben légritkított teret hoz létre.   A légtelenített csomagoló zacskót a vákuumszívó hatás az élelmiszerre zsugorítja, majd a speciális zacskót légmentesen lezárja. Így a tárolás során, az esetleges gázdiffúzió ellenére sem következik be a vákuumfólia lazulása.
A gyakorlatban vákuumcsomagolás során a levegő nyomása 0,1 bar alá csökken a csomagolóban, ami elegendő ahhoz, hogy az aerob mikroorganizmusok tevékenysége megfelelő mértékben lelassuljon, ugyanakkor az alacsony oxigéntartalom mellett az oxidációs jelenségek is mérséklődnek. Fontos, hogy a vákuumcsomagolt ételt betedd a hűtőbe, vagy mélyhűtőbe, mivel a friss termékben található nedvesség is elegendő életteret nyújt a mikroorganizmusok kifejlődéséhez, még légmentes környezetben is.
Lefagyasztásakor (-18/-12°C körül) nem lép fel a víz megfagyása közben jelentkező kristályosodási folyamat, mert a levegő a zacskóból eltávolításra került, így az ételeken nem képződnek jégkristályok. A vákuumcsomagolt és lefagyasztott élelmiszer tartósabb lesz, és hosszabb ideig képes megőrizni eredeti színét, illatát és tápértékét.
Ezen felül, ha a hűtőszekrényben tárolt vákuumcsomagolt élelmiszereidet (+1/+5°C) kiválóan tudod használni az ételek előre elkészítéséhez. A hozzávalókat előre be tudod csomagolni, és a hűtőbe helyezni, majd amikor időd engedi, azokat bármikor fel tudod használni.
A vákuumcsomagolás alkalmazható olyan termékek esetében is, amelyek szobahőmérsékleten elvesztik jellegzetességüket (kávé), illetve eltűnik frissességük és illatuk (sütemények, kenyerek, stb. ).
Tulajdonképpen az összes élelmiszer esetében előnyös ez a fajta csomagolási eljárás, hiszen a természetes elpárolgás okozta nedvesség veszteség gátolja, így megóvja az ételedet a kiszáradástól és segíti megőrizni az élelmiszer egyik alapvetően fontos jellemzőjét: a frissességét. Hasznos tanácsaink a vákuumfóliázási művelet előtt  és közben:
  • Moss alaposan kezet, mielőtt hozzákezdenél a folyamathoz! Amennyiben van lehetőséged, akkor használj kesztyűt!
  • Minden eszközt és felületet moss meg, mellyel az ételed érintkezésbe kerülhet!
  • A jó lezárás (hegesztés) érdekében a fóliazacskó belső szegélyét tartsd tisztán!
  • A boltban vásárolt csomagolt élelmiszereket a vákuumfóliázó berendezéssel újra be lehet csomagolni, hogy az étel frissességét, és ízét hosszabb ideig megőrizhesse. Az ilyen termékeket azonban ugyanúgy el kell fogyasztani a szavatossági idő lejárta előtt.
  • A kiolvasztott vagy megmelegített ételt nem szabad újra lefagyasztanod.
  • A befóliázott romlandó ételeket rögtön tedd be a hűtőszekrénybe, vagy a mélyhűtőbe!
  • A fóliazacskókat semmiképpen se használd fel újra!
  • Csomagolás után a zacskók tartalmát és a csomagolás időpontját a fóliazacskó felületén érdemes feltüntetned, hogy a későbbiekben is tudd ezt.
  • Olyan élelmiszerek vákuumcsomagolása esetén, amelyek a fóliazacskót könnyen kilyukaszthatják, az ételek hegyes végeit először papírszalvétával csomagold be!
  • Mielőtt a por formában lévő vagy szemes élelmiszerek csomagolását megkezdenéd, csomagold be ezeket egy papírszalvétába, mert ily módon az étel nem kerülhet bele a készülékbe.
  • Kemény állagú ételek esetén a zacskóban levegő maradhat vissza, melyet nem lehet eltávolítani.
  • Az olyan vákuumcsomagolt ételt, melyet már egyszer felmelegítettél, muszáj elfogyasztanod. Ha a csomagolásban felmelegített ételt szobahőmérsékleten hűlni hagyod, akkor pár órán belül a patológiai mikroorganizmusok az egészségedet veszélyeztető szintig elszaporodhatnak.
  • A vákuumozás meghosszabbítja száraz élelmiszerek tárolási idejét. Például olyanokét, melyeknek magas a zsírtartalmuk, és meleg vagy napfény hatására ráncosak lesznek. A vákuumozás szintén meghosszabbítja a magvak, kókuszreszelék vagy gabonafélék tárolási idejét. Tárold ezeket sötét, hűvös helyen.
  • A vákuumozás nem hosszabbítja meg zöldségek, gyümölcsök, mint pl. : banán, alma, burgonya és egyes zöldség fajták, tárolási idejét kivéve, ha meghámozzuk őket.
  • Puha és érzékeny termékek, mint pl. : erdei gyümölcsök, halak, vákuumozását megelőzően javasolt, hogy ezeket előfagyaszd. Az előfagyasztás után vákuumozhatod ezeket és ismét a fagyasztóba kerülhet.
  • Egyes zöldségfélék, mint pl. : brokkoli, gázokat képeznek, ezért vákuumozás előtt ezeket javasolt blansírozni (rövid időre forró vízbe helyezni). Blansírozás után vákuumozhatók és fagyaszthatók.
Még részletesebb infókért olvasd át a használati utasítást. Kattints a képre!
(A dokumentum megtekintéséhez Acrobat Reader program szükséges. )
működés: hálózati adapterrelmérete: 9 x 15 x 36 cmkiegészítő: 10 db tasak - 22x30 cmteljesítménye: 9 liter/perc Így is ismerheti: VT 3112
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^