LAICA VT3113

LAICA VT3113

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

Amik még érdekelhetik

Termékleírás
Magyarországon immár 7 éve hivatalos képviseletként, Laica termékeinkre 2 éves garanciát vállalunk! Természetes módon, hosszabb időre szeretnéd tartósítani az ételeidet, a gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat, minőségromlás nélkül? A vákuumcsomagolás kevésbé ismert módszer, de talán a leghatékonyabb eljárás az ilyen jellegű "problémák" megoldására. Ez a modern élelmiszer-csomagoló - amikor elkezded használni - kiszorítja a zsákba található levegőt és egy tartályban helyezi el majd tömíti a zsákot. A vákuumcsomagolás mára már a modern tartósítási technológia egyik legkiemelkedőbb megoldása, amely mindössze annyiból áll, hogy a tárolási zacskót/fóliát légmentessé teszi, majd hermetikusan lezárja. A vákuumcsomagolóval megfelelően vákuumcsomagolt étel szavatossági ideje nagymértékben megnövekszik, és néhány hét, sőt hónap is lehet, szemben a csomagolatlan ételek néhány napos eltarthatóságával. Folyadékok vákuumos csomagolása:
Ahhoz, hogy folyadékot tudj vákuumosan becsomagolni, előzőleg le kell a folyadékot fagyasztani. A folyadékot tedd megfelelő tárolóba, majd a mélyhűtőbe 12-18 órára, majd vedd ki, és tedd be egy zacskóba. Lezáró funkció:
Ezzel a készülékkel úgyis le tudsz zárni egy zacskót, hogy előzőleg nem szívtad ki belőle a levegőt. Funkciók
  • ON/OFF nyomógomb
  • Lezáró nyomógomb
  • Figyelmeztető világítás
  • Lezárószalag
  • Szívókamra
  • Lezárás
  • Fedél
  • Lezárás tömítése
  • Fedélnyitó nyomógombok
Tulajdonságok: 
  • A kettős szívó szivattyú kiemelkedő teljesítményt nyújt 12l/min, 650mBar
  • Hegesztési időjelző lámpa
  • Nem csak kis helyet foglal a fóliázott termék, de élelmiszerek esetében a felhasználhatósági idő is bővül, akár 5-szörös élettartam
  • Garancia: 2 év
  • A csomag tartalma: 1 db fóliatekercs 28X300mm
Hogyan és miért érdemes vákuumfóliázni az ételeidet? Az élelmiszerek kémiai és mikrobiológiai reakciók miatt romlásnak indulhatnak, ha fennáll a levegő, a magas hőmérséklet, a nedvesség, a különböző enzimek működésének behatása, illetve mikroorganizmusok bejutásának, valamint bogarak, rovarok behatolásának lehetősége.
A romlást elősegítő egyik fő ok a levegőben található oxigén, amely hozzájárul az ételeid tápértékének, illatának, zamatának, és más egyéb jellemző tulajdonságainak elvesztéséhez és a emiatt az étel fogyaszthatatlanná válik. Az oxigén eltávolításával olyan mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumé vagy a gombáé, megakadályozható, és ez által az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik (a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeidnek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is). Vákuumcsomagolás esetében az élelmiszer – gáz át nem eresztő speciális vákuumcsomagolásra kifejlesztet - csomagolóba kerül. A csomagolóeszközben légritkított teret hoz létre.   A légtelenített csomagoló zacskót a vákuumszívó hatás az élelmiszerre zsugorítja, majd a speciális zacskót légmentesen lezárja. Így a tárolás során, az esetleges gázdiffúzió ellenére sem következik be a vákuumfólia lazulása.
A gyakorlatban vákuumcsomagolás során a levegő nyomása 0,1 bar alá csökken a csomagolóban, ami elegendő ahhoz, hogy az aerob mikroorganizmusok tevékenysége megfelelő mértékben lelassuljon, ugyanakkor az alacsony oxigéntartalom mellett az oxidációs jelenségek is mérséklődnek.

Fontos, hogy a vákuumcsomagolt ételt betedd a hűtőbe, vagy mélyhűtőbe, mivel a friss termékben található nedvesség is elegendő életteret nyújt a mikroorganizmusok kifejlődéséhez, még légmentes környezetben is.
Lefagyasztásakor (-18/-12°C körül) nem lép fel a víz megfagyása közben jelentkező kristályosodási folyamat, mert a levegő a zacskóból eltávolításra került, így az ételeken nem képződnek jégkristályok. A vákuumcsomagolt és lefagyasztott élelmiszer tartósabb lesz, és hosszabb ideig képes megőrizni eredeti színét, illatát és tápértékét.
Ezen felül, ha a hűtőszekrényben tárolt vákuumcsomagolt élelmiszereidet (+1/+5°C) kiválóan tudod használni az ételek előre elkészítéséhez. A hozzávalókat előre be tudod csomagolni, és a hűtőbe helyezni, majd amikor időd engedi, azokat bármikor fel tudod használni.
A vákuumcsomagolás alkalmazható olyan termékek esetében is, amelyek szobahőmérsékleten elvesztik jellegzetességüket (kávé), illetve eltűnik frissességük és illatuk (sütemények, kenyerek, stb. ).
Tulajdonképpen az összes élelmiszer esetében előnyös ez a fajta csomagolási eljárás, hiszen a természetes elpárolgás okozta nedvesség veszteség gátolja, így megóvja az ételedet a kiszáradástól és segíti megőrizni az élelmiszer egyik alapvetően fontos jellemzőjét: a frissességét. Hasznos tanácsaink a vákuumfóliázási művelet előtt  és közben:
  • Moss alaposan kezet, mielőtt hozzákezdenél a folyamathoz! Amennyiben van lehetőséged, akkor használj kesztyűt!
  • Minden eszközt és felületet moss meg, mellyel az ételed érintkezésbe kerülhet!
  • A jó lezárás (hegesztés) érdekében a fóliazacskó belső szegélyét tartsd tisztán!
  • A boltban vásárolt csomagolt élelmiszereket a vákuumfóliázó berendezéssel újra be lehet csomagolni, hogy az étel frissességét, és ízét hosszabb ideig megőrizhesse. Az ilyen termékeket azonban ugyanúgy el kell fogyasztani a szavatossági idő lejárta előtt.
  • A kiolvasztott vagy megmelegített ételt nem szabad újra lefagyasztanod.
  • A befóliázott romlandó ételeket rögtön tedd be a hűtőszekrénybe, vagy a mélyhűtőbe!
  • A fóliazacskókat semmiképpen se használd fel újra!
  • Csomagolás után a zacskók tartalmát és a csomagolás időpontját a fóliazacskó felületén érdemes feltüntetned, hogy a későbbiekben is tudd ezt.
  • Olyan élelmiszerek vákuumcsomagolása esetén, amelyek a fóliazacskót könnyen kilyukaszthatják, az ételek hegyes végeit először papírszalvétával csomagold be!
  • Mielőtt a por formában lévő vagy szemes élelmiszerek csomagolását megkezdenéd, csomagold be ezeket egy papírszalvétába, mert ily módon az étel nem kerülhet bele a készülékbe.
  • Kemény állagú ételek esetén a zacskóban levegő maradhat vissza, melyet nem lehet eltávolítani.
  • Az olyan vákuumcsomagolt ételt, melyet már egyszer felmelegítettél, muszáj elfogyasztanod. Ha a csomagolásban felmelegített ételt szobahőmérsékleten hűlni hagyod, akkor pár órán belül a patológiai mikroorganizmusok az egészségedet veszélyeztető szintig elszaporodhatnak.
  • A vákuumozás meghosszabbítja száraz élelmiszerek tárolási idejét. Például olyanokét, melyeknek magas a zsírtartalmuk, és meleg vagy napfény hatására ráncosak lesznek. A vákuumozás szintén meghosszabbítja a magvak, kókuszreszelék vagy gabonafélék tárolási idejét. Tárold ezeket sötét, hűvös helyen.
  • A vákuumozás nem hosszabbítja meg zöldségek, gyümölcsök, mint pl. : banán, alma, burgonya és egyes zöldség fajták, tárolási idejét kivéve, ha meghámozzuk őket.
  • Puha és érzékeny termékek, mint pl. : erdei gyümölcsök, halak, vákuumozását megelőzően javasolt, hogy ezeket előfagyaszd. Az előfagyasztás után vákuumozhatod ezeket és ismét a fagyasztóba kerülhet.
  • Egyes zöldségfélék, mint pl. : brokkoli, gázokat képeznek, ezért vákuumozás előtt ezeket javasolt blansírozni (rövid időre forró vízbe helyezni). Blansírozás után vákuumozhatók és fagyaszthatók.
Még részletesebb infókért olvasd át a használati utasítást. Kattints a képre!
(A dokumentum megtekintéséhez Acrobat Reader program szükséges. )
működés: hálózati adapterrelmérete: 9 x 15 x 36 cmkiegészítő: 10 db tasak - 22x30 cmteljesítménye: 12 liter/perc

Így is ismerheti: VT 3113

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.